Algemeen
Intro
Startpagina
Wie is Yves?
 Politiek
Archief
Brugse Leeuw
Interview
 Dagboek
Recent
Campagne '12
Campagne '10
Campagne '09
Campagne '07
Campagne '06
Campagne '04
 Over Yves
Als senator
Als gemeenteraadslid
In de werking
 Senaat
De fractie
Initiatieven
Dossier brandweer
Dossier kieswetgeving
 Gemeenteraad
De fractie in Brugge
Initiatieven
 Multimedia
E-kaartjes
Nieuwsbrief
 Varia
Links
Contact
Privacy
Disclaimer
Copyright
Pershoek


> Terug naar de inhoud  Delen

[16.05.2014] Immigratiedruk op de Europese buitengrenzen neemt toe - Thema bewust uit verkiezingscampagne geweerd
Algemeen - Nieuws

In een nieuw rapport waarschuwt Frontex andermaal voor de toenemende immigratiedruk op de Europese buitengrenzen. Sinds januari werden al 42.000 illegale immigranten onderschept. Dat zijn er meer dan drie keer zoveel als in dezelfde tijdsspanne van vorig jaar, toen op 12.400 werd afgeklokt.

Frontex spreekt in dit verband letterlijk over een "drastische toename" en voegt eraan toe dat niets erop wijst dat hierin op korte of middellange termijn verandering zal komen. Wel integendeel: het grensbewakingsagentschap gaat ervan uit dat de illegale immigratie tegen de zomer nog verder zal pieken.

Alhoewel de kwestie van de illegale immigratie naar Europa almaar belangrijker en urgenter wordt, wordt het thema opvallend uit de verkiezingscampagnes en -debatten geweerd.

Een EU-top over asiel en migratie is bovendien pas voorzien voor begin juni, vlak na de Europese verkiezingen. Het gaat hier zonder meer om een doelgerichte doofpotstrategie. Ter zake verwijzen we naar de woorden van niemand minder dan Herman Van Rompuy, voorzitter van de Raad van Europa, die eind vorig jaar in Knack (18.12.2013) letterlijk stelde: "We houden die top bewust nà de verkiezingen, om het thema niet in de campagne te brengen. Dat cadeau krijgen de populisten niet".

Hoe men het ook draait of keert: de dramatische toename van de illegale immigratie naar Europa toont andermaal het complete falen aan van het EU-beleid inzake asiel en immigratie.

Dat een debat over dit - voor de toekomst van Europa - ingrijpend thema als ongewenst wordt beschouwd, illustreert bovendien nog eens het weinig democratische karakter aan dat het hele EU-establishment tot op heden kenmerkt.

> Terug naar de inhoud  Delen


| Laatste nieuws
Veiligheidsmensen en hulpverleners kunnen op het Vlaams Belang rekenen!
[19.05.2014] Gisteren vond in Antwerpen de nationale verkiezingsmeeting van het Vlaams Belang plaats. Verschillende sprekers gaven aan wat de unieke rol van onze partij vandaag is en waarom de kiezer met een sterk Vlaams Belang in de verschillende parlementen een noodzakelijke stok achter de deur heeft. Opgemer...
Immigratiedruk op de Europese buitengrenzen neemt toe
[16.05.2014] In een nieuw rapport waarschuwt Frontex andermaal voor de toenemende immigratiedruk op de Europese buitengrenzen. Sinds januari werden al 42.000 illegale immigranten onderschept. Dat zijn er meer dan drie keer zoveel als in dezelfde tijdsspanne van vorig jaar, toen op 12.400 werd afgeklokt. Frontex...
| En verder...
  Vlaams Belang   ©2017 V.U.: Yves Buysse - info@yvesbuysse.be - www.yvesbuysse.be
Sparrenstraat 17, 8310 Assebroek - Tel: 0475/82.21.33 - Fax: 050/82.03.02
Nieuwsbrief: