Algemeen
Intro
Startpagina
Wie is Yves?
 Politiek
Archief
Brugse Leeuw
Interview
 Dagboek
Recent
Campagne '12
Campagne '10
Campagne '09
Campagne '07
Campagne '06
Campagne '04
 Over Yves
Als senator
Als gemeenteraadslid
In de werking
 Senaat
De fractie
Initiatieven
Dossier brandweer
Dossier kieswetgeving
 Gemeenteraad
De fractie in Brugge
Initiatieven
 Multimedia
E-kaartjes
Nieuwsbrief
 Varia
Links
Contact
Privacy
Disclaimer
Copyright
Pershoek


Wie is Yves?

Bruggeling

Yves Buysse is een geboren (03.09.1968) en getogen Bruggeling. Opgegroeid in de deelgemeente Sint-Kruis, in de schaduw van de watertoren en in nabijheid van het opleidingscentrum van de Zeemacht, woont hij nu in de deelgemeente Assebroek.

Studies

Hij volgde middelbaar onderwijs aan het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Assebroek (Latijn-Wetenschappen). In zijn 4de jaar ontmoette hij de toen nog onbekende Frank Vanhecke die op een boogscheut afstand van het college woonde. Het engagement in de Vlaamse Beweging en in het Vlaams Blok was begonnen. Na zijn humoniara ging hij studeren aan de Rijksuniversiteit in Gent. In 1992 studeerde hij er af als licentiaat in de rechten.

Loopbaan

Aanvankelijk zag het er naar uit dat hij een loopbaan zou uitbouwen in de verzekeringssector. Een telefoontje van Gerolf Annemans stuurde alles in een nieuwe richting: in juli '93 ging Yves Buysse aan de slag als universitair medewerker van de Vlaams Blok-Kamerfractie. Na de verkiezingsoverwinning van het Vlaams Blok op 21 mei 1995 werd hij fractiesecretaris van de Vlaams Blok-fractie in de Senaat.

Toen Frank Vanhecke één jaar later de nieuwe partijvoorzitter werd, volgde Yves Buysse hem niet alleen op in de Brugse gemeenteraad maar werd hij ook aangesteld als de politiek secretaris van de kersverse partijvoorzitter. Eind april 1998 kwam hier nog de verantwoordelijkheid voor de personeelsdienst bij.

Op 8 maart 2001 legde Yves Buysse - totaal onverwacht - de eed af als senator. Bij de verkiezingen van 18 mei 2003 werd hij opnieuw verkozen voor de Senaat.

Bezige bij in Brussel

Hoewel dit praktisch niet altijd evident is, vindt men Yves Buysse ook terug op een aantal posten van de nationale partijwerking van het Vlaams Belang. Hij is er nog steeds actief als personeelsdirecteur, is verslaggever van het nationale partijbestuur, hoofd van de Vlaams Belang-verkiezingscel en maakt deel uit van de redactie van de nationale website van het Vlaams Belang.

En ook in Brugge

Naast zijn werk in Brussel probeert Yves Buysse ook nog zijn steentje bij te dragen tot de plaatselijke werking van het Vlaams Belang in Brugge. Hij is er niet alleen gemeenteraadslid, maar maakt ook deel uit van het arrondissementeel en afdelingsbestuur. Binnen deze besturen tekent hij verantwoordelijk voor de plaatselijke publicaties.


| Laatste nieuws
Veiligheidsmensen en hulpverleners kunnen op het Vlaams Belang rekenen!
[19.05.2014] Gisteren vond in Antwerpen de nationale verkiezingsmeeting van het Vlaams Belang plaats. Verschillende sprekers gaven aan wat de unieke rol van onze partij vandaag is en waarom de kiezer met een sterk Vlaams Belang in de verschillende parlementen een noodzakelijke stok achter de deur heeft. Opgemer...
Immigratiedruk op de Europese buitengrenzen neemt toe
[16.05.2014] In een nieuw rapport waarschuwt Frontex andermaal voor de toenemende immigratiedruk op de Europese buitengrenzen. Sinds januari werden al 42.000 illegale immigranten onderschept. Dat zijn er meer dan drie keer zoveel als in dezelfde tijdsspanne van vorig jaar, toen op 12.400 werd afgeklokt. Frontex...
| En verder...
  Vlaams Belang   ©2017 V.U.: Yves Buysse - info@yvesbuysse.be - www.yvesbuysse.be
Sparrenstraat 17, 8310 Assebroek - Tel: 0475/82.21.33 - Fax: 050/82.03.02
Nieuwsbrief: